fien

Harjoittelu Manifestossa – mitä jäi käteen?

Syksy hurahti ohi nopeasti ja siinä samassa myös harjoitteluni on tullut päätökseensä. Vajaa viisi kuukautta manifestolaisuutta toi mukanaan uusia haasteita ja kokemuksia, joiden avulla pääsin kehittämään omia taitojani viestinnän asiantuntijana.

Heti harjoittelun alkuun kirjoitin verkkosivuillemme tekstin, jossa kerroin odotuksistani harjoittelua kohtaan. Aikana, jolloin en oikein tiennyt mitä odottaa tulevalta, odotin saavani uudenlaista perspektiiviä viestintään ja sen tekemiseen. Tämä todellakin toteutui. Siinä missä aiemmin olen istunut paljon palavereissa ja miettinyt omalle organisaatiolle tyypillistä kieltä ja tyyliä, Manifestossa tuli joka päivä mietittyä asiakkaasta riippuen erilaisia brändejä ja niistä kullekin tyypillistä tyylittelyä ja sanastoa. Manifestolla on asiakkaita ja heidän edustamiaan aloja laajalti, ja sain erinomaisen näköalapaikan niistä kuhunkin – uutta perspektiiviä siis todella oli tarjolla.

Virkistävää, sanoisin.

Manifestossa harjoittelijakin pääsee mukaan niin monenlaisiin projekteihin erilaisten asiakkaiden ja brändien pariin, että joka päivä oppi varmasti jotain uutta, vaikka ”vain” yritysmaailmasta, jos ei muuta. Työpäivät harvemmin pääsivät tylsäksi, sillä vaihtelua riitti: tehtävää oli mediaseurannasta ja raportoinnista pressipäivän ja mediatilaisuuden valmisteluihin, ja kielipää pysyi veitsenterävänä päivästä toiseen kansainvälisten asiakkaiden kanssa sekä kirjoittaen. Kokemusta kertyi siis konsultoinnista ja koordinoinnista yhtä lailla kuin tiedotteista ja PR-työstäkin. CV:tä odottaakin tämän harkan jälkeen suurremontti, sillä matkan varrella löytyi uusia taitoja ja vahvuuksia, joita mielellään hyödyntää tulevassakin.

Mitä voin sanoa vieväni mukanani Manifestosta?

Manifeston tiimi koostuu kokeneista ja osaavista asiantuntijoista mm. teknologia-, media- ja someviestinnän aloilla. Työyhteisö on tiivis ja lämminhenkinen, ja sain avustaa kutakuinkin kaikkia erilaisissa projekteissa ja nähdä, kuinka tehtäviä hoidetaan ammattitaitoisesti. Työskentelin paljon erikokoisten ja eri alojen yritysten kanssa, ja aloin hahmottamaan selkeästi punaista lankaa siinä, miten samanlaista viestintää tehdään eri organisaatioissa oikeastaan kaikkialla maailmassa, alasta riippumatta. Oma ymmärrykseni viestinnästä syveni, ja palaan ilomielin koulun penkille oppimaan lisää teoriasta, jota voin soveltaa jo tietämääni viestinnän tekemisestä työssä.

Vaikka työnkuvaan kuului useampia mielekkäitä ja uusia, jännittäviä tehtäviä, on päällimmäisenä mielessä (ainakin tässä vaiheessa) yksi yli muiden: #mitäkuuluu-kampanja. Heti harjoitteluni alkamisesta lähtien pääsin mukaan ehdottoman tärkeän kampanjan viestintään, jota Manifesto oli tekemässä. Suunnittelin tekstejä ja tiedotteita sekä soitin medioita läpi kutsuakseni mediatilaisuuteen, jota myös itse järjestin. Kampanja oli menestys, ja oli mielettömän hienoa nähdä oman (ja toki todella monen muunkin) työn jälki niin vaikuttavana.

Kaiken kaikkiaan harjoitteluni oli opettava, monipuolinen ja mielenkiintoinen. Alkusyksyisen kirjoitukseni lopetin toteamalla, että Manifesto antaa minulle loistavan alustan kasvaa haluamaani suuntaan, ja niin se antoikin. Opin paljon niin viestinnästä kuin itsestänikin, mutta ennen kaikkea sain Manifestolta paljon tietoa ja oppia, joiden avulla voin kehittää uraani juuri minulle sopivaksi.

Kirjoittaja: Kia Toivonen