fien

Viestintäharjoittelijana Manifestossa

Olen Kia Toivonen ja aloitin työt viestintäharjoittelijana Manifestossa elokuussa. Opiskelin Tampereen yliopistossa puheviestintää, mistä valmistuin yhteiskuntatieteiden kandiksi keväällä 2019. Viestinnän maisteriopinnot aloitan nyt syksyllä Helsingin yliopistossa opintosuuntanani Governance, Organizations and Communication.

Aiemmin olen työskennellyt muun muassa Rikosseuraamuslaitoksen viestinnässä ja ollut mukana Vaatevallankumouksen viestintätiimissä. Olen ehtinyt vuosien varrella kerryttämään osaamista sosiaalisen median ja viestinnän suunnittelun parissa, mutta asiakastyöpuoli oli minulle vielä tuntematonta. Siksi viestintätoimistossa työskentely olikin minulle seuraava selkeä uratavoite, jotta pääsisin tekemään itselleni täysin uuden aluevaltauksen viestinnän maailmassa. Aloitin siis työni täällä Manifestossa erittäin innolla ja onnellisena.

Harjoittelultani odotan pääseväni seuraamaan kovan tason ammattilaisia elementissään ja työskentelemään heidän kanssaan. Odotan pääseväni tekemään monipuolisia tehtäviä, joiden avulla voin kehittyä päteväksi viestinnän asiantuntijaksi. Akateeminen kiinnostukseni on yhteiskunnan järjestyksessä ja siihen liittyvässä viestinnässä, kuten turvallisuudessa ja vastuullisuudessa. Toistaiseksi olen työskennellyt samoja teemoja käsittelevän viestinnän parissa, ja odotankin saavani harjoitteluni kautta uudenlaista perspektiiviä viestintään ja sen tekemiseen.

Kirjoitin kanditutkielmani poliisin viestintäosaamisesta ja sen merkityksestä luottamukseen kansan ja poliisin välillä, ja haaveilenkin tekeväni vielä joskus poliisiviestintää työkseni. Ennen sitä haluan kuitenkin kerryttää vankkaa osaamista ja kokemusta monipuolisesti, ja onnekseni Manifesto antaa minulle loistavan alustan kasvaa haluamaani suuntaan.

Kirjoittaja: Kia Toivonen