fien

Manifeston kesän viestintäharjoittelija Edith: ”Työkokemus viestintätoimistossa antaa ymmärrystä sekä itsestä että ympäröivästä maailmasta”

Lapsena luin peiton alla salaa, kun valot olivat sammutettu ja hyvät yöt kodissamme toivotettu. Hyvän kirjan imu oli niin suuri, että kahdeksan tunnin yöunet jäivät niinä öinä kauas vain kauniiksi ajatukseksi. Jälkeenpäin katsottuna aktiivinen lukuharrastukseni rikastutti niin kirjoittamistaitoani kuin itseilmaisuani. Samalla ajatus siitä, että tulevaisuuden työuralla voisin hyödyntää kirjoittamista, alkoi kutkutella mielessäni.

Kun sain ylioppilaslakin päähäni, päädyin opiskelemaan journalistiikkaa Tampereen yliopistoon. Journalistiikan ohella opiskelin sivuaineena viestintää ja koin näiden opintojen antavan monia työkaluja esimerkiksi erilaisissa tilanteissa pärjäämiseen, ihmisten kohtaamiseen, kuuntelemiseen ja sisällöntuottamiseen. Olen perusluonteeltani avoin ja utelias. Vapaa-ajalla etsinkin vieläkin samaa hyvän kirjan imua kuin lapsena, tai esimerkiksi lippuja erilaisiin konsertteihin ja teatterinäytöksiin.

Opinnot saattelivat minut toimitusharjoitteluun iltapäivälehteen, jossa kirjoitustaitoni pääsivät käyttöön. Tämä työkokemus laajensi myös ymmärrystäni esimerkiksi median toiminnasta, yleisöistä sekä journalismin ja viestinnän alueiden yhteistyöstä. Toimitusharjoittelun jälkeen aloin pohtimaan, miltä tuntuisi kokeilla työntekoa pöydän toisella puolella, viestinnän kentällä. Hain viestintäharjoitteluun Manifestoon, sillä halusin itse nähdä ja oppia eturivin paikalta, mitä viestinnän ammattilaisen työhön sisältyy ja millainen viestintätyöntekijän arki konkreettisesti on. Odotan innolla, millainen kesä minulla on edessä Manifestolla. Manifeston työporukan keskinäinen tunnelma on lämmin, vastaanottava ja energinen. Tämä on yksi parhaista asioista täällä työskentelyssä. Manifestossa olen päässyt kirjoittamaan ja ideoimaan eri tiimeissä, sekä tuottamaan sisältöä eri asiakkaille.

Toivon tulevien kuukausien sisältävän laajasti erilaisia työtehtäviä, idearikasta ja luovaa tekemistä. Uskon, että kesän aikana voin myös hyödyntää kirjoittamistaitoani eri työtehtävissä. Koen, että työkokemus viestintätoimistossa antaa ymmärrystä ja tietoa sekä itsestä että ympäröivästä maailmasta. Samalla opin kartoittamaan omia vahvuuksiani ja mielenkiinnon kohteitani viestinnän kentällä.

Lisätietoja: