fien

Manifesto mukana tukemassa Nälkäpäivää 26.–28.9.2019

Tadzhikistanilainen 12-vuotias Lailo kantaa joka päivä vettä ojasta autotien varrelta. Sillä vedellä perhe tekee ruokaa ja pesee itsensä. He keittävät veden, mutta se on silti likaista. Lailon vatsa on usein kipeä ja hän haaveilee puhtaasta vedestä.

”Unelmani on kasvaa isoksi, olla terve ja menestyä elämässä. Haaveilen, että saisimme puhtaan veden kotikylääni”, kertoo Lailo.

Viestintätoimisto Manifesto päätti yrityksenä lähteä mukaan Nälkäpäivä-kampanjaan, joka järjestetään 26.–28.9.2019. Käytännössä yhteistyö tarkoittaa, että Manifeston verkkosivut luovutetaan #SPRTakeOver-kampanjan käyttöön Nälkäpäivän ajaksi. Lisäksi Manifesto jakaa tietoa Nälkäpäivästä ja Punaisen Ristin työstä sekä kannustaa henkilökuntaa, kumppaneita ja asiakkaita osallistumaan keräykseen.

”On hurjaa, että puhtaan veden puute tappaa 33 lasta maailmassa joka tunti. Päivässä luku kohoaa 800 kuolleeseen lapseen. Puhdas vesi ja sanitaatio ovat lähes aina osa Nälkäpäivänä kerätyillä varoilla rahoitettuja katastrofi-, terveys- ja kehitysyhteistyöhankkeita ja lahjoittamalla 15 euroa Punainen Risti voi taata puhtaan veden lapselle kokonaiseksi vuodeksi”, kertoo Manifeston toimitusjohtaja Harri Kammonen.

Nälkäpäivän aikana kerätyt varat sijoitetaan Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Katastrofirahaston varoja ei ole korvamerkitty tiettyyn kohteeseen, mikä tarkoittaa, että niitä voidaan käyttää nopeasti juuri siellä, missä eniten tarvitaan.

Suomessa katastrofirahaston varoilla autetaan muun muassa tulipaloissa kotinsa menettäneitä perheitä, annetaan henkistä tukea, kotoutetaan turvapaikanhakijoita ja tuetaan Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaa. Ulkomailla Punainen Risti toimii katastrofeissa ja konflikteissa. Käytännössä työ on ihmisten pelastamista, hoitamista, avustamista ja kuntoutusta.

Viestinnällisen tuen lisäksi Manifesto teki koko henkilöstön puolesta rahalahjoituksen Nälkäpäivä-keräykseen.

Välitä. Osallistu. Autat.

www.nälkäpäivä.fi