fien

“Koskaan ei tiedä, mitä kulman takana odottaa” – Päivä manifestolaisten elämää

Viestintäkonsultti ei koskaan tiedä, millaisia yllätyksiä ja haasteita työpäivä tuo tullessaan. Heräsimme monipuolisuuteen pohtiessamme, miten erilaisia töitä saimme tehdä. Mallipäiväksi valikoitui viime viikon torstai 27. kesäkuuta 2019. Seuraavassa manifestolaiset kuvailevat lyhyesti päiväänsä juuri sinä päivänä. Yksi kävi pyöräilemässä, toinen juttelemassa sisäisestä muutosviestinnän projektista ja kolmas koordinoi someviestintää Pohjoismaiden ja Italian välillä! 

Tainan päivä 

Klo 8.30 – Kirjoitan somesisältöä yhdelle asiakkaistani, tässä kohtaa lähinnä hyvinkin asiapitoista Linkedin-sisältöä. 

Klo 10.00 – Aloitan Harrin kanssa palaverin toisella asiakkaalla keskustellaksemme ja suunnitellaksemme tulevaa sisäistä muutosviestintäprojektia. Tapaaminen onnistuu hyvin ja saamme tarvitsemamme eväät suunnitteluun sekä myös esiteltyä uusia ideoita asiakkaalle – niin etukäteen mietittyjä kuin tilanteessa mieleen tupsahtaneita! 

Klo 13.00 – Kirjoitan it-asiakkaan valmiiseen podcastiin julkaisutekstiä saatteeksi nettiin kiinnostuneiden luettavaksi. 

Klo 14.00 – Pidämme lyhyen sisäisen ideointipalaverin Jonnan ja Maijan kanssa turva-alalla toimivan asiakasyrityksen tutkimuksen viestimisestä medialle. Todella mielenkiintoinen, uusi projekti! 

Klo 14.30 Loppupäivä menee sujahtaen ohi tasapainotellen useita eri tehtäviä samanaikaisesti: meilejä, tekstejä, calleja 

Maijan päivä 

Klo 9.0021.00 “Koskaan ei tiedä, mitä kulman takana odottaa”. Teen normaalia pidemmän työpäivän sillä olen jäämässä lomalle ja minun pitää saada alta pois “pari” hommaa sekä laadittua kollegoille tehtävälistaa lomatuurausta varten. 

Markuksen päivä 

Klo 8.45Valmistaudumme Maijan kanssa Alepan Fillart-kampanjan mediapyöräilyyn, jonka on määrä lähteä kymmeneltä Luonnontieteellisen museon edustalta. Vaikka sää on sateinen, yksikään toimittaja ei ole perunut tuloaan. Paikalle hoidetaan eväät, kaupunkipyörät sekä pyöräilykypärät. 

Klo 9.30 Kaupunkipyörät ja kampanjan kuraattori Kasper Strömman ovat jo valmiina ja median edustajia alkaa hiljalleen valua paikalle. Tarkoituksena on pyöräillä Strömmanin etukäteen miettimä taideteos kartalle. 

Klo 10.00Fillart-reissu alkaa! Lähden toimittajien kanssa matkaan, Maija kuvaa lähtijät media- ja somekäyttöä varten. Noin 20 minuutin fillaroinnin puolivälissä pidetään kuvaustauko myös baanalla, missä kuullaan tarkemmin myös Alepan kampanjasta, joka kestää läpi kesän. 

Klo 10.45 Fillart-kampanjan lenkki on ohi ja kartalle on piirretty taideteos. Vaikka kaupunkipyöräily kasvattaa suosiotaan jatkuvasti, harvassa työtilanteessa pääsee lonkkavolvon satulaan. “Hauskaa erilaista tekemistä”, kuvailee tilaisuuteen osallistunut toimittaja. Pyörät pakataan autoon ja kaikki hajaantuvat tahoilleen. Manifesto jakaa mediatiedotteen kampanjasta klo 13. 

Klo 13.30 Lounaan ja tiedotelähetyksen jälkeen kirjoitan tiedotteen toisen asiakkaan uutuustuotteesta, joka lanseerataan näyttävästi heinäkuussa. Tekninen termistö tuottaa hieman päänvaivaa, mutta onneksi apuna on nettisivuja, joille on koottu alan termistöä. 

Klo 15.00 – Koostan raporttia samalle asiakkaalle viikon mediaosumista. Toisellakin asiakkaalla on raportointi-deadline, mutta se prosessi on melko kevyt. 

Klo 17.10 – Päivä pulkassa! Kaikki tälle päivälle suunnitellut tehtävät tulivat hoidettua ja sain aikaiseksi aikatauluttaa huomisenkin. 

Jennin päivä 

Klo 8.45Teen asiakkaiden sometilien aamutarkistuksen ja illalla/yön aikana tulleiden viestien moderoinnin. 

Klo 9.00Tuotan somesisältöä autoalan asiakkaalle. 

Klo 11.00 – Laadin Schesirlemmikkiruokabrändin somepostaussuunnitelman heinäkuulle ja koordinoin kumppanitoimistojen kanssa toimia Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.  

Klo 13.00 Lounaan jälkeen viimeistelen puhelinhaastatteluun pohjautuvan artikkelikokonaisuuden identiteettivarkauksista. Hyväksytän artikkelin haastateltavalla ennen tekstin lähettämistä asiakkaalle. 

Klo 15.15 – Artikkelityön lomassa tarkistan asiakkaidemme sometilien tilanteet; moderoin kommentointia ja pyydän pariin vastaukseen lisätietoja asiakkaalta. Muistutan yhteyspäällikköjä asiakkaan päässä huomenna tarvitsemistani someaineistoista. 

Klo 16.45 – Aurinko paistaa ulkona ja pääsen lähtemään toimistolta jo hieman ennen kello viittä. 

Harrin päivä 

Klo 8.30 – Aloitan päivän vastaamalla yön aikana tulleisiin meileihin kv. verkostomme IPREXin jäseniltä. Valmistaudun kansainvälisen asiakkaamme johtajan Suomen vierailuun ja hänen iltapäivän mediahaastatteluihinsa.  

Klo 10.00 – Osallistun asiakaspalaveriin Tainan kanssa, jossa suunnitellaan sisäistä muutosviestinnän projektia. 

Klo 13.0016.00 Isännöin asiakkaamme kv. johtajan vierailua Suomessa ja vien häntä mediahaastattelusta toiseen. Käymme myös läpi askelmerkkejä haastattelujen jälkeistä eduskuntavierailua varten. 

Klo 18.00 – Olen jo kotona laittamassa ruokaa kouluikäiselle tyttärelleni. Tyttären mentyä nukkumaan katson vielä kertaalleen läpi illan aikana tulleet meilit ja suoritan loppuun päivän viimeisiä työtehtäviä.