fien

Kesätyö viestintätoimistossa oli avartava kokemus

Viestintätoimisto on epätavallinen kesätyöpaikka 15-vuotiaalle. Sain kuitenkin mahdollisuuden kokea, millaista on olla kesätöissä Viestintätoimisto Manifestossa. Aluksi olin jännittynyt. Sain nopeasti huokaista helpotuksesta, kun jo ensimmäisenä päivänä kaikki manifestolaiset toivottivat minut tervetulleeksi ja olivat todella mukavia.

Hyvä työyhteisö on Manifeston kulmakivi

Olen kuullut monta kertaa Manifeston työntekijöiltä, kuinka juuri työyhteisö on tässä yrityksessä parasta. Kahden viikon aikana sain kokea sen itse, ja käteen minulle jää upea työkokemus mukavien ihmisten parissa. Tunnelma toimistolla on rento, vaikka välillä toki ihmisillä on kova kiire.

Lounaalla käydään yhdessä ja keskustellaan hyvässä hengessä. Välillä puheenaiheet ovat olleet keveän kesäisiä, kuten hajuvedet, välillä taas puhutaan vakavasti maailmantilanteesta tai vaikkapa tietyn sanan etymologiasta. Missään vaiheessa minulle ei ole tullut ulkopuolinen olo.

Viestintäkonsultin ammatti yllätti monipuolisuudellaan

Viestintäkonsultin ammatti ei ollut minulle alun perin kovin tuttu. Minulla ei ollut hajuakaan, mitä kaikkea viestintäkonsultin työnkuvaan kuuluu: somea, sisältöjen kirjoittamista, markkinointikampanjoita, median seuraamista ja kontaktointia… Manifeston toimitusjohtaja Harri piti minulle jopa henkilökohtaisen esittelyn Manifestosta ja viestintätoimiston tehtävistä. Ammatinkuvan laajuus todella yllätti.

Olen oppinut, että viestintäkonsultin tulee olla idearikas. Työ itsessään on monipuolista ja haastavaa. Yksikään päivä ei ole samanlainen, mutta tämä ylläpitää mielenkiintoa. Koska viestintää on kaikkialla, viestintäkonsultin ammatti on vaihtelevaa. Seuratessani työntekoa ja osallistuessani itse Manifeston arkeen on itselle aikaisemmin tuntematon ammatti alkanut kuulostaa kiinnostavalta.

Kouluaine muuttui nettiartikkeliksi

Kesätyön aikana olen oppinut paljon muutakin. Olen esimerkiksi saanut mahdollisuuden kirjoittaa nettisivuille tekstejä – tämä teksti esimerkkinä. Aiemmin olen yhdeksän vuotta kirjoittanut vain kouluaineita ja -esseitä. Kirjoittamisen lisäksi Manifestolla olen siivonnut kaappeja ja tehnyt tarjoiluvalmisteluita toimistolle tuleville asiakkaille.

On hienoa saada uutta perspektiiviä työelämästä, ja loppukatsauksena kesätyö Manifestolla on ollut avartava kokemus. Iloisten hetkien lisäksi kesätyöstä Manifestolla jää korvaamaton muisto ja kokemus. Kiitos siis manifestolaisille kaikesta.

Vilja Vuokola