fien

Harjoittelu Viestintätoimisto Manifestossa poiki töitä asiakasyrityksessä

Kuusi kuukautta vierähti hurjan nopeasti. Vastahan minä ensimmäistä kertaa ihastelin toimiston maisemia ja jännitin, mitä tuleman pitää. Harjoittelujaksoni aikana pääsin näkemään viestintätoimiston elämää monipuolisesti – tekemistä unohtamatta – ja tutustumaan aivan ihaniin ihmisiin. Manifestolaiset ottivat minut avosylin vastaan, ja pääsin heti alussa mukaan mielenkiintoisiin markkinoinnin ja viestinnän projekteihin.

Harjoittelun aikana pääsin tekemään paljon sellaisia asioita, jotka itseäni kiinnostaa. Erityisen kiinnostunut olen sosiaalisesta mediasta ja sen eri kulmista. Puolen vuoden aikana pääsinkin tekemään mm. sosiaalisen median markkinointisuunnitelmaa sisältäen kohderyhmien luomista, juoksutusta, budjetointia ja operatiivista työtä kampanjoiden parissa. Tuotin myös sisältöä tekstin, kuvan ja videon muodossa. Lisäksi vastuullani oli muutamien asiakasyritysten media- ja someosumien raportointi. Lempijuttujani oli myös isompiin projektikokonaisuuksiin osallistuminen ja niiden hallinnoinnissa avustaminen. Näiden kautta pääsin tekemään paljon töitä myös esimerkiksi somevaikuttajien parissa. Parhaimmillani olenkin, kun pääsen tekemään asioita yhdessä ihmisten kanssa!

Manifeston työyhteisölle annan täyden kympin. Toimistolle oli aina kiva tulla, ja avun kysymistä ei tarvinnut koskaan pelätä. Täällä ollaan aina valmiita joustamaan ja auttamaan, mikäli tarve tulee. Ilmapiiri on salliva ja rento, mitään ei oteta liian vakavasti. Työn ohella on käyty mielenkiintoisia keskusteluja ja naurettu paljon – perjantaiskumppia unohtamatta. Kirsikkana kakun päällä harjoitteluni poiki minulle uuden työpaikan Manifeston asiakasyrityksestä!

Kiitän jokaista matkani varrella ollutta kollegaa. Olen saanut hyvät eväät tulevaisuuden työelämään.

Katariina Ketola