fien

Aamiaistilaisuus vastuullisesta sijoittamisesta

Vastuullinen sijoittaminen on maailmalla tällä hetkellä megatrendi. Keväällä 2018 se saapui vihdoin myös Suomeen, kun ensimmäiset sijoitusrahastot saivat Joutsenmerkin. Vastuulliset rahastot pyrkivät vaikuttamaan yrityksiin ja edistämään kestävää kehitystä. Manifesto järjesti yhdessä Joutsenmerkin kanssa medialle ja vaikuttajille vastuulliseen sijoittamiseen keskittyneen aamiaistilaisuuden, jossa kuultiin, miten jokainen voi pienillä teoilla olla mukana rakentamassa vastuullisempaa tulevaisuutta.

Joutsenmerkityillä sijoitusrahastoilla on tiukat kriteerit. Joutsenmerkin saaminen edellyttää, että 90 prosenttia rahastoon kuuluvista yrityksistä on suorittanut niin kutsutun ESG-analyysin, joka koskee sosiaalista ja ympäristövastuuta sekä hallintotapaa. Vastuullisessa rahastossa ei voi luonnollisesti olla mukana yrityksiä, jotka loukkaavat ihmisoikeuksia, tekevät ympäristörikoksia, tuottavat energiaa fossiilisista lähteistä tai valmistavat aseita tai tupakkaa.

Vastuullisen sijoittamisen aamu herätteli yleisöä pohtimaan, miten ja minkälaisin keinoin omaa varallisuutta voi kasvattaa. Tilaisuudessa vastuullisista rahastoista kertoi Joutsenmerkin sijoitusasiantuntija Sebastian Högnabba. Lisäksi sijoittamisinspiraatiota osallistujille toivat varallisuusvalmentaja Tellervo Uotila ja sijoitusbloggaaja, kaupunginvaltuutettu ja näyttelijä Jasmin Hamid.

Puhujien esityksissä esiin noussut arvopohjaisuus on tällä hetkellä suosittua myös somevaikuttajien kanssa toteutettavissa yhteistöissä. Manifestossa on havaittu, että yhä useampi somevaikuttaja haluaa olla mukana luomassa vastuullisempaa tulevaisuutta.

Lisätietoja:

Jonna Varhama

Partneri

+358 50 543 2926