fien

Kansallinen kalakeittopäivä kannustaa syömään kalaa

Pro Kala ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka toiminnan tavoitteena on lisätä kalan kulutusta sekä tietämystä esimerkiksi kalan erilaisista käyttötavoista. Manifesto suunnitteli ja toteutti Pro Kala ry:lle teemapäivän, jonka tarkoituksena oli nostaa esiin kalaruuan terveysvaikutuksia ja kannustaa koko Suomi syömään kalakeittoa. Suomen ensimmäistä kansallista kalakeittopäivää vietettiin 13.2.2018.

Ensimmäisen kalakeittopäivän teemaksi valikoitui ’’Kalaa hyviin päätöksiin’’, joka pohjautui kalan ja kalaruokien terveyshyötyihin. Teeman mukaisesti kalakeittopäivän vietto aloitettiin päätöksenteon huipulta, eduskunnasta. Taustalla oli myös muistutus siitä, että eduskunnalta vaaditaan hyviä päätöksiä kotimaisen kalan saatavuuden varmistamiseksi myös tulevaisuudessa.

Eduskunnassa kansanedustajien lautaset täyttyivät teemapäivää varten valmistetusta ahvenkeitosta. Päivän suojelijana toimi eduskunnan II varapuheenjohtajana ja ravintolatoimikunnan puheenjohtajana toiminut kansanedustaja Arto Satonen.

Ensimmäisen kalakeittopäivän tavoitteena oli vaatimattomasti saada koko Suomi syömään kalakeittoa, ja aihe nousikin näkyvästi esiin erityisesti valtakunnallisessa ja sosiaalisessa mediassa. Teemapäivän viestin viemisestä eteenpäin vastasivat myös kansanedustajat, kuluttajat, sosiaalisen median ruokavaikuttajat ja ravintolat. Kansallista kalakeittopäivää tullaan jatkossa järjestämään vuosittain helmikuun toisena tiistaina.

Lisätietoja:

Mikko Koistinen

Partneri

+358 40 565 5564

Ilari Marzano

Johtaja, yhteiskuntasuhteet

+358 40 731 2336