fien

Vuoden viestintätoimisto 2003 sparrasi asiakkaan menestykseen 2021

”Strateginen ja luotettava kumppani, joka sparraa asiakkaan kohti kestävää menestystä.”

”Toimisto on onnistunut tuomaan viestinnän osaksi asiakkaan yritysstrategiaa, ja viestintä nähdään nyt yhtenä menestyksen kivijalkana.”

Ensimmäinen lause löytyy kunniakirjasta vuodelta 2003, kun Suomen Tiedottajien liitto, ProCom, valitsi Manifeston vuoden viestintätoimistoksi Suomessa. Jälkimmäisen voi lukea tämän syksyn Finnish Comms Awardsien palkintotaulusta voittaessamme Strateginen viestintäkonsultointi -kategorian yhteistyöstä asiakkaamme mySafetyn kanssa.

Vaikka paljon on muuttunut 20 vuoden aikana, tärkein on pysynyt ennallaan: Manifeston viestinnän strateginen osaaminen ja kyky valjastaa se asiakkaan liiketoiminnan tueksi. Eikä vain hienoiksi konsulttiesityksiksi, vaan aidosti toimiviksi ja vaikuttaviksi ratkaisuiksi. Olemme tästä osaamisesta suunnattoman ylpeitä.

Usein meiltä kysytään, millaista on hyvä strateginen viestinnän konsultointi?

Kaikki lähtee asiakasyrityksen liiketoimintastrategiasta ja sen tavoitteiden ymmärtämisestä ja sisäistämisestä. Myös vahva toimialaosaaminen auttaa. Asiakkaan tulee myös haluta panostaa viestintään strategisena kilpailutekijänä. Oikotietä ei ole.

Oikeiden ja myös vaikeiden kysymysten esittäminen kuuluu konsultin rooliin. Asiakasta ei saa päästää helpolla, mutta ei myöskään konsulttia – luottamuksen ilmapiirissä syntyy parhaat puitteet hyvälle sparraukselle. Lopputuloksen kruunaa intohimoinen suhtautuminen projektiin sekä asiakkaan että viestintätoimiston toimesta. Luovuuttakin tarvitaan, mutta sen taustalla on aina kova taustatyö ja suunnittelu.

Voisin myös kirjoittaa rivikaupalla konsultin erilaisista metodeista ja työskentelymalleista. Niitäkin tarvitaan ja ne auttavat työssä, mutta menestys konsultoinnissa perustuu kuitenkin aina ihmisiin ja heidän osaamiseensa. Manifestossa on valtavan taitavia viestinnän ammattilaisia. Siksi näin vuoden lähestyessä loppuaan kiitos Manifeston henkilöstölle on enemmän kuin paikallaan. Kunniakirjojen ja palkintotaulujen lauseisiin on sisäänkirjoitettu manifestolaisten osaaminen ja intohimo – niin oli vuonna 2003 ja niin oli tänäkin vuonna. Kiitos kuuluu myös asiakkaillemme, jotka ovat luottaneet Manifeston käsiin strategisen viestinnän konsultoinnin jo kahden vuosikymmenen ajan.

Ensi vuonna kirjoitetaan uudet menestystarinat ja kenties uudet palkintotaulutkin, kun sukellamme innolla uusiin viestintähankkeisiin. Mutta vedetään ensin hieman henkeä, nautitaan joulusta läheistemme kanssa ja pysytään terveinä.

Oikein hyvää joulua ja tulevaa vuotta 2022 kaikille!

Kirjoittaja:

Harri Kammonen

Partneri, toimitusjohtaja

+358 40 500 1120