fien

Asiakashaastattelussa SAP: Arvostamme viestintätoimiston suhteita mediaan ja uutisarvon ymmärrystä

Me Manifestossa hoidamme monipuolista strategista viestintää eri toimialoilla. Teknologiaviestintä on yksi vahvimmista osaamisalueistamme, ja hallinnoimme myös useiden globaalien teknologiabrändien viestinnän Suomessa. Niinpä kysyimme yhdeltä pitkäaikaiselta asiakkaaltamme, SAP:n Ellen Vig Nelausenilta, mitä mieltä hän on yhteistyöstä.

Miten löysitte alun perin viestintätoimistomme Suomessa ja kuinka kauan olette työskennelleet kanssamme täällä?

Manifesto oli jo tehnyt sopimuksen ja hoitanut SAP Finlandin viestintää Suomessa, kun aloitin nykyisessä työssäni pohjoismaisen integroidun viestinnän johtavana asiantuntijana SAP Global Communicationsissa vuonna 2017. SAP ja Manifesto ovat tehneet yhteistyötä Suomen markkinoilla vuodesta 2013 lähtien.

Sinä itse asut Tanskassa, eikä SAP:lla ole Suomessa omaa viestintätoimintoa, vaikka paikallinen markkinointi on vahvaa ja ja teemme tiivistä yhteistyötä heidän kanssaan. Mitkä ovat mielestäsi suurimmat hyödyt työskennellessäsi paikallisen toimiston kanssa markkinoilla, jotka eivät ole sinulle niin tuttuja?

Vahvat suhteet tärkeimpiin paikallisiin it- ja talousmedioiden toimittajiin ovat avainasemassa, ja minun on hyvin vaikea rakentaa niitä Kööpenhaminasta käsin, koska en valitettavasti puhu suomea. Paikallinen kielitaito ja paikallistuntemus sekä uutisarvon ja ajankohtaisten aiheiden tuntemus – kun on sormensa paikallisella pulssilla – ovat keskeisiä etuja, joita SAP tarvitsee tarjotessaan asiantuntija-artikkeleita, mediatiedotteita, asiakastarinoita ja muita uutisjuttuja sopiville tiedotusvälineille.

Miten yhteistyömme on mielestäsi viestintäasiantuntijana kehittynyt vuosien varrella, ja haluaisitko mainita joitakin erityispiirteitä?

En voisi tehdä työtäni Suomen markkinoilla ilman Manifestoa, joten luotan täysin Manifesto-tiimiini. Viestinnässä ajoitus on kaikki kaikessa, ja mediatiedotteiden ym. kiireellisyyden ymmärtäminen ja nopea toiminta ovat tärkeitä. Tunnen olevani erittäin hyvissä käsissä Taina Kaitalan ollessa tärkein yhteyshenkilöni, ja hyödyn valtavasti hänen pitkästä kokemuksestaan teknologia-alan viestinnästä Suomen markkinoilla.

Lisätietoja:

Taina Kaitala

Teknologiaviestintäkonsultti

+358 50 372 3406