fien

Amos Rex -museon avajaisnäyttely on Epsonin laserprojektoreilla toteutettu immersiivinen installaatio

Asiakkaamme Epson on yksi Amos Rex -museon pääyhteistyökumppaneista, ja se on toimittanut 137 lasertekniikalla toimivaa projektoria museon avajaisnäyttelyyn. Tokiolaisen teamLabin digitaalinen installaatio on kaikkien nähtävillä noin neljä kuukautta 30.8.2018 avautuvassa Amos Rexissä. Media vieraili museossa ennakkoon maanantaina 27.8.

Manifeston Epson-tiimi sai mahdollisuuden osallistua todella uniikkiin projektiin.

– Olemme olleet mukana ideoimassa, suunnittelemassa ja konsultoimassa projektin viestintää ja visuaalisia komponentteja sekä hoitamassa sisällöntuotantoa alusta lähtien eli viime vuoden lopulta eteenpäin, kertoo Manifeston vanhempi konsultti Taina Kaitala. Ideoimme ja suunnittelimme Epsonin viestinnälliset toimenpiteet median suuntaan, hallinnoimme videotuotannon sekä projektin viestinnän mediasuhteineen, osallistuimme Amos Rexin yhteistyöpalavereihin ja paljon muutakin. Yhteinen matka on ollut huikea!

Epsonin projektoreiden lisäksi näyttelyn taustalla on muun muassa 12,7 km kaapelia, 36 teho-pc:tä ja 100 kaiutinta. Installaatio käsittää kolme salia ja on immersiivinen eli ihmistä joka puolelta ympäröivä. Teoksen teknisestä toteutuksesta on vastannut yhdessä teamLabin kanssa Epsonin pitkäaikainen kumppani ja asiantuntijayritys Pro Av Art Oy.

Vuonna 2001 perustettu teamLab on monialainen taiteilijaryhmä, joka tunnetaan upottavista digitaalisista installaatioistaan, joihin katsoja astuu sisään. teamLab käsittää noin 500 jäsentä. Siihen kuuluu taiteilijoita, ohjelmoijia, tietokoneanimaattoreita, matemaatikkoja, arkkitehtejä ja graafisia suunnittelijoita. Ryhmän tavoitteena on ”uudelleen määritellä” todellisuus, ja se haastaa tavanomaisia käsityksiä taiteesta.

Installaation rakentaminen vaatii tarkkuutta ja nielee valtavasti resursseja


– Avajaisnäyttelyn rakentaminen on ollut toki vaativaa, mutta tekniset vaikeudet ovat olleet minimissään, Jorma Saarikko Pro Av Artista kertoo. Autenttisen kokemuksen takaamiseksi heijastettujen kuvien on oltava mahdollisimman tasalaatuisia, jotta kuvat saadaan liitettyä yhteen eikä illuusion rikkovia reunustikkejä synny. Amos Rexin avajaisnäyttely on mittavin projekti, mitä olen ollut tekemässä.

Näyttely on Pohjoismaiden suurin projektoreilla toteutettu mediainstallaatio. Euroopankin mittakaavassa näyttely mahtuu helposti suurimpien mediainstallaatioiden joukkoon.

Manifesto on maailman suurimman projektorivalmistaja Epsonin viestintäkumppani Suomessa.

Kuva: Taina Kaitala

Lisätietoja: http://amosanderson.fi/fi/lehdisto/

Lisätietoja:

Taina Kaitala

Teknologiaviestintäkonsultti

+358 50 372 3406